In 2020 I’ve worked as a 2D character animator on an episode for the new EO animated children’s series Ok & Knul. The episodes are now online at the NPO Zappelin website.

Clients: Animation Studio Werp, EO.
Animators: Boris de Leeuwe, Hilde  Buiter, Arnold Zwanenburg, Klaas Lageveen.


Joyce| Enjoyanimation was responsible for character animation of episode Punky.

Text EO promotional article below (Dutch).
EO-serie ‘Ok en Knul’ leert kleuters over emoties
Wat gebeurt er met onze lichaamstaal bij een bepaalde emotie? Hoe zien ogen en wenkbrauwen eruit als we blij zijn, of juist boos? En wat doen we dan met onze armen? De serie ‘Ok en Knul’ leert kleuters om hun gevoel te herkennen en benoemen. Met de serie wil de EO kinderen laten ontdekken dat emoties gegeven zijn als krachtige helpers. Om van alles te doen, te kiezen en iets te veranderen.
In de afleveringen, die zo’n zeven minuten duren, staat telkens één emotie centraal. Het karakter Ok of Knul gaat een avontuur aan. EO-presentator Kimberley Turney kijkt mee en ontdekt dat het karakter een emotie ervaart. Ze laat zien hoe de lichaamstaal verandert in een bepaalde situatie. Samen met de kijker en Ok of Knul gaat ze op zoek naar welke emotie speelt en wat ermee te doen. Zo worden kleuters aangespoord na te denken over hoe ze zelf in verschillende situaties met een emotie om kunnen gaan. Het zijn tien huis-tuin-en-kleuter-avonturen over paniek, verwondering, boosheid, verlangen, fantasie-angst, jaloezie, opgewonden stuiteren, schuld, frustratie en natuurlijk ook vrolijkheid.
Back to Top